Hier onder vind je informatie over de cursus model-tekenen.

De cursus is in het Atelier in Leeuwarden. ( Aldebaran 24 F, op de Hemrik in Leeuwarden) Ik zend u een route beschrijving bij deelname. De cursus duurt een dag, begint om 10.00 morgens tot 16.00 middags. Er is daarna gelegenheid tot napraten. Wij zorgen voor de lunch. Er kunnen maximaal vier personen deelnemen, het minimum is twee. Morgens is er theorie en kleine practische oefeningen. Na de lunch is er een model aanwezig. Natuurlijk mag u de tekeningen en het oefenmateriaal houden.
Vooraf bent u na afspraak altijd welkom om kennis te maken met de leraar en het atelier te bekijken. Ook behoort dan een proefles tot de mogelijkheden. Tevens kunt u zien wat er op de voorgaande cursussen is gemaskt en geleerd.

-

Cursus indeling.
We begiinen de ochtend, na een korte kennismaking met elkaar, met de introductie van de leermiddelen. Het houtskool, de potloden, het papier. Iedere deel nemer krijgt een ezel. En kiest een plaats. Daarna volgt een les tot koffie over de verhoudingen, het draaien van het model, positie op papier en een aantal basis principes. Na de koffie pauze komen een aantal teken technieken met houtskool en potlood ter spraken en oefenen we in model begeleiding. Tot slot leren we maatvoering en schattingen te maken. Voor de lunch beantwoorden we nog wat vragen en bespreken we een aantal eerder gemaakte tekeningen.

-

Lunch 

Wij zorgen voor de lunch. Herft u dieet wensen, laat het ons weten.

Middag deel.

In de middag brengen we de theorie in de praktijk. Er komt een model die zal gasn poseren in houdingen die qua moelijkheids graad steeds verder oplopen. Hij/zij neemt poses aan met een interval van 15 minuten zodat er drie tekeningen gemaakt kunnen worden met een pauze van 15 minuten. Dit deel duurt van 13.00 tot 16.00 uur met de mogelijk elkaars werk na afloop te bespreken. Dit deel is erg belangrijk omdat inzicht in het tot stand komen van de tekeningen verstrekt. 


Vervolg.

Maandelijk zijn er in het atelier twee vervolg sessies die geheel onafhankelijk van elkaar gevolgd  kunnen worden. De sessie, waarin een model aanwezig zal zijn, dienen om ervaring op ge doen met verschillende modellennen tekentechnieken. Er kunnen maximaal weer vier derlnemets zijn, maar een minimum is hier niet van toepassing. Net als op de leer-cursus is  het materiaal bij deze sessies inbegrepen, al kunt u nu natuurlijk ook uw eigen materiaal meenemen. Op verzoek kunnen we voor een lunch zorg dragen.

De kosten

De dag instructie, inclusief werk materiaal, papier lunch en model kost 80,00 euro, die bij aanvang voldaan kan worden
Een oefensessie kost 20 euro per deelnemer, inclusief model
Als er twee of meer deelnemers zijn kosten een lunch 8,50 pp, we kunnen ook het bedrijfsrestaurant op het bedrijven park bezoeken.

Voor inschrijving en verdere informatie, een afspraak over een bezoek en/of een proefles zie de contact gegevens op deze side.

Jurjen Laan

email sjorsmaster@gmail.com

(Pays-Bas) 0031 6 53 117 880

sommige schilderijen zijn te koop, mail mij hierover!

Contactez moi par email ou telephone

 

France

je vivre dans le Medoc, pres de Montalivet. Sur notre domain j ai une petite atelier

Pendant l ete, notre garage est le musee, avec quelques tableaux, a vendre la  aussi, a regarder!

Vous etes bienvenue